Wij geloven dat jezelf werkelijk leren kennen de eerste stap is in persoonlijk succes. Wat past bij jou als leerling, student. Waar krijg jij energie van en wie ben jij? Want als je weet waarvoor jij in beweging komt weet je ook welke keuzes je moet maken

Dé Studiekeuze Workout: ons programma voor scholen

Door inzicht te krijgen in de zogenaamde “gedragsprofielen van de leerling. Daarbij kijken wij naar de leerling, hun talenten en motivatoren. Dit doen wij door middel van de Student Profiel Analyse(SPA). Dit is een assessment die de leerling in circa 10 min invult en die hen inzicht geeft in hetgeen hen drijft.

 Want de juiste studiekeuze maken kan best lastig zijn. Hoe bepalen zij waar ze echt op hun plek zijn en waar ze gelukkig van worden.  Ze willen een studie kiezen die aansluit op hun niveau, talenten en motivatie, en waar zij later een mooie carrière mee kunnen maken. Want als je doet wat je leuk vindt, krijg je energie en voldoening. Dan straal je kracht, vertrouwen, betrokkenheid en enthousiasme uit.

 

Dat wil je als decaan en school aan je leerlingen meegeven !

Wat is Dé Studiekeuze Workout

Doel: 

Zelfinzicht en zelfvertrouwen om een studierichting te kiezen die past bij wie je bent, wat je motiveert en interesseert.

Programma:

Stap 1. Een gevalideerd SPA gedragsassessment van Thomas International, dat inzicht geeft in wat jongeren intrinsiek motiveert. Deze wordt door de leerling voor de “Workout” ingevuld.  www.intensstudiekeuze.nl/…/Thomas_SPA-Factsheet-2020.pdf

 

Stap 2: Workout van 2 uur gegeven door Monique van Aalst en Linda van Keulen. Met inzicht in motivatoren, competenties, beroepskenmerken, taakaccenten én een persoonlijk overzicht van studierichting (SKR rapport) die aansluiten op het gedragsprofiel www.intensstudiekeuze.nl/…/Thomas_SKR-Factsheet-2020.pdf

 

Investering:

€ 80,- per deelnemende leerling aan Dé Studiekeuze Workout

 • Gevalideerd SPA gedragsassessment
 • Studiekeuze Richtlijnen rapport
 • Workout – 2 uur
 • Studiekeuze TOP 5
 • Rapportage aan ouders en decaan

Minimale deelname: 10 personen

 

 

Uitleg over de DISC Studenten profiel analyse: een filmpje

De DISC Studenten Profiel Analyse is ontwikkeld door Thomas Education. Deze assessment is gebaseerd op de Persoonlijke Profielanalyse (PPA) en wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. In de animatiefilm hiernaast wordt precies uitgelegd hoe het werkt.

 

LOB Traject en 1op1 Studieadvies

 

 

Wat wij met Dé Studiekeuze Workout aanbieden voor groepen is uiteraard ook mogelijk als interactieve toevoeging in Uw LOB traject. www.intensstudiekeuze.nl/…/leaflet-LOB-2.0.pdf

Net als een 1 op 1 studiekeuze advies, waarin er meer individuele aandacht voor de leerling is. Hierbij wordt nog specifieker op het persoonlijke gedragsprofiel ingezoomd zodat er echt maatwerk ontstaat. Als decaan kunt u hierin bepalen wanneer het voor een leerling belangrijk is om een individueel traject in te gaan zodat de leerling uiteindelijk de juiste studiekeuze kan maken. Vaak gaat dit i.o.m met de ouders omdat zij in dit proces ook  betrokken zijn.

De stappen die de leerling dan gaat maken zijn als volgt:

 1. Ze krijgen een link opgestuurd waarmee zij de assessment online kunnen gaan maken. Deze duurt ongeveer 8- 10 min.
 2. De  vragenlijst wordt verwerkt en ze ontvangen per mail hun Studenten Profiel Analyse.
 3. Wij maken een afspraak op school met de leerling, decaan en of ouder/verzorger.
 4. Het studie keuze gesprek duurt ongeveer 2 uur waarin er een duidelijk beeld ontstaat over de leerling:
  • Wat hen motiveert (en wat niet).
  • Wat hun talenten zijn en hoe zij dit kunnen laten zien.
  • Welke taken en banen passen daar wel en niet bij.
  • Welke studie’s passen bij deze banen.
  • Wat is hun waarde voor een organisatie en een team.

 

 

De Studiekeuze van uw leerling

 

Wat is het voordeel om in het studiekeuze proces van uw leerlingen, juist NU samen te werken

 • Het landelijk studiekeuze traject ziet er als gevolg van Covid-19 anders uit: geen open dagen voor oriëntatie.
 • Er zal dus meer binnen de eigen school aangeboden moeten worden.
 • Het levert u tijdwinst op. Binnen een aantal uren kan de leerling zich gaan oriënteren op studies die werkelijk bij hun passen.
 • Wij werken met een betrouwbaar gevalideerd systeem

WANT dit zijn de cijfers:

 •  30% van de studenten op hbo en wo valt in het eerste jaar uit.
 • 40% van de jongeren heeft zicht niet goed voorbereid bij de keuze van een studie
 • 48% van de ouders geeft aan wel hulp te willen ontvangen bij het maken van de juiste studiekeuze
 • vanaf 2015 is de basis beurs omgezet in een studie voorschot. Studie vertraging leidt tot studie schuld
 • Volgens het NIBUD zijn de kosten van een verloren studiejaar gemiddeld €12.000

 

 

Wat vinden deze leerlingen en studenten van Intens Studieadvies?

Anne Huiskamp, Epe

” Intens is absoluut aan te raden! Ik heb er persoonlijk veel aan gehad. Op het moment dat je twijfelt over je studiekeuze, is het fijn om een extra zetje in je rug te krijgen die je het vertrouwen geeft dat je een studie gaat doen die bij je past. Daarnaast kom je niet alleen veel te weten over je studiekeuze, maar ook over je persoonlijkheid en alle kwaliteiten en uitdagingen die erbij horen”

Jesse van Heijningen, Apeldoorn

“Na afloop van het coaching gesprek liep ik met een grote glimlach naar buiten. Er was een last van mijn schouders afgevallen.Ik begreep nu waarom de studie, die ik vol overtuiging gestart was, niet bij mij paste. En ik heb inzicht gekregen in hoe ik gemotiveerd en gedreven wordt.

Emma Sellies, Apeldoorn

“De disc test heeft mij laten zien waar ik goed in ben en wat mijn sterke karakter eigenschappen zijn. Hierdoor kan ik ook goed reflecteren op dingen die minder goed zijn. Door de resultaten zo intensief te evalueren leer je veel over jezelf en helpt dat bij het filteren van studies, waardoor je een paar studies kiest die zeker bij je passen.”

Eva Nolet, Hoofddorp

“Linda heeft mij de doorslag gegeven in het kiezen van mijn studie doordat zij vanuit een ander perspectief mijn profiel heeft geanalyseerd. Hierdoor werd duidelijk welke studierichting ik op moest en heb ik, na de twijfel, in volle overtuiging en met zelfvertrouwen gekozen voor mijn huidige studie. En daar ben ik nog steeds super enthousiast over”

 

Over Linda van Keulen

Linda heeft Intens Studiekeuze opgericht omdat zij als ouder van pubers die ook naar een studie op zoek waren, de waarde van een SPA zelf heeft ervaren. ” Ik vond het zo mooi en treffend hoe het profiel van mijn zoon werd weer gegeven. Ik was meteen enthousiast”!! Dit is een prachtige tool om richting te geven aan vooral jongeren die een super belangrijke stap in hun leven gaan nemen, maar zelf nog niet weten waar ze heen gaan.” Linda zelf is enthousiast en zeer betrokken bij elke student. ” Om te zien hoe de student met een grote glimlach en zelfvertrouwen het traject afsluit, is een grote beloning” “Daar wordt ik heel blij van”

“Wil je meer weten, neem dan contact met mij op Je kunt mij bellen via 06-26494012 zodat wij alvast kennis kunnen maken en jij je vragen kan stellen die jij hebt. Ik zou het heel fijn vinden om jou te mogen helpen bij deze belangrijke stap in jouw loopbaan”

Linda is  gecertificeerd in het afnemen en coachen van de DISC Studenten Profiel Analyse en de Persoonlijk Profiel Analyse. Beide assessments komen bij Thomas International vandaan, waar zij de opleiding heeft voltooid.

Linda van Keulen

Intens studieadvies
werkt met tools van Thomas International en is gecertificeerd partner van Thomas International. De SPA is uitvoerig wetenschappelijk getest om betrouwbaarheid en validiteit te bepalen en ontwikkeld vanuit de DISC-methode. Geregistreerd bij de British Psychological  Society.
Gecertificeerd trainer SPA

 

In samenwerking met :

 

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op voor verdere vragen en mogelijkheden voor uw school.